خوردن میوه تازه چه سودی برای بدن ما دارد استفاده از انواع میوه ها در چه زمینه ای میتواند برای ما موثر واقع شود می خواهیم بدانیم آیا خوردن میوه تاثیری روی افزایش یا کاهش وزن ما دارد و زیاده روی در این زمینه چه عواقبی برای بدن ما دارد
حتما دیدهاید کسانی را که برای اینکه وزنشان کم شود، بعضی وعدههای غذایی را حذف میکنند و جای آن میوه میخورند یا کلا غذاخوردن را کنار میگذارند و فقط به میوه روی میآورند.
بعضی هم در خوردن مراعات میکنند و حواسشان به کالری غذاها هست ولی هر چقدر میخواهند، میوه میخورند. همه این افراد معتقدند میوه چاق نمیکند و میتوانند هر چقدر میخواهند با خیال راحت میوه بخورند! ولی واقعا این باور درست است و هر کس در طول روز هر چقدر مایل بود میتواند میوه بخورد؟ دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علومپزشکی تهران به این جواب دادهاند.
میوهها را میتوان از نظر مقدار کالری یا انرژی موجود در آنها و اثرشان روی رفع گرسنگی و اشتها بررسی کرد. برخی میوهها مثل کشمش، توت، انجیر، خرما و موز خیلی شیرین هستند و قند سادهشان از سایر میوهها بیشتر است. مشکل این میوههای شیرین این است که اگر آنها را زیاد مصرف کنیم، در واحد وزن مقدار قابلتوجهی کالری به بدن میرسانند و باعث چاقی و اضافهوزن میشوند؛ چون برخلاف تصور رایج، با مصرف آنها مقدار کالری دریافتی، بیشتر از آنچه بدن نیاز دارد، خواهد شد.
از سوی دیگر، مصرف بیش از حد خوراکیها و میوههای خیلی شیرین که قند ساده دارند، قندخون را خیلی سریع بالا میبرد و از آنجا که قند زیاد در خون، سم محسوب میشود، بدن عکسالعمل نشان میدهد و مقدار زیادی انسولین ترشح میکند. افزایش انسولین هم باعث خواهد شد در مدت کوتاهی قندخون افت کند و فراوانی گرسنگی در زمان مشخص بیشتر شود. این روند، افزایش کلی دریافت خوراک را در پی دارد بنابراین غیرمستقیم باعث افزایش وزن و چاقی میشود. اما مصرف بقیه میوهها نهتنها محدود نمیشود بلکه براساس آخرین و جدیدترین توصیه های معتبرترین دانشگاههای علومپزشکی و تغذیه دنیا مثل آکسفورد، حتی اگر به بیش از 9 بار در روز هم برسد، هیچ اشکالی ندارد و برای بدن و سلامت مفید هم هست. هر 100 گرم از میوههایی مثل پرتقال، سیب، گلابی و… و هر 1 لیوان از میوههایی مثل آلبالو،توت فرنگی، انگور و…، 1 واحد میوه محسوب میشود و در هر وعده از این 9 بار میتوان 1 واحد از این میوهها مصرف کرد. پس مصرف متعادل میوه نهتنها نهی نمیشود بلکه بسیارخوب هم است
فرار از بیماری ها با خوردن تربچه
تربچه یکی از پرطرفدارترین سبزیجات است که می تواند برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید و موثر باشد این سبزی در درمان مشکلات کبد و کیسهی صفرا،یرقان،سرطان و…بسیاری بیماری های دیگر تاثیرگذار باشد
این سبزی را میتوان به شکل نپخته در سالاد یا از برگهای آن به شکل پخته در سوپ استفاده کرد.
یرقان (زردی): تربچه برای کبد و معده بسیار مفید است و سمزدای بسیار خوبی است و خون را تصفیه میکند. تربچه در بیماری یرقان به طور شگفتآوری به پاکسازی بیلیروبین از خون کمک میکند و همچنین تولید آن را نیز تنظیم میکند. علاوه بر این با افزایش اکسیژن در خون از تخریب سلولهای قرمز جلوگیری میکند. تربچه (ترب) سیاه برای یرقان مفیدتر است. برگهای تربچه نیز برای درمان یرقان بسیار مفید هستند.
کبد و کیسهی صفرا: تربچه بطور خاص برای کبد و صفرا بسیار مفید است و جریان صفرا و بیلیروبین، اسیدها، آنزیمها را تنظیم میکند و بیلیروبین را از خون میزداید و کبد را سمزدایی میکند. علاوه بر این، تربچه حاوی آنزیمهایی شبیه به مایروسیناس، دیتاستاز، استئار است که از کبد و کیسهی صفرا در مقابل عفونتها و زخمها پیشگیری میکند.
هموروئید (بواسیر): تربچه سرشار از فیبر است که به هضم غذا و جذب آب را آسان میکند و به رفع یبوست کمک میکند (یبوست یکی از دلایل اصلی ابتلا به بواسیر است) و در نتیجه از ایجاد یا گسترش بواسیر پیشگیری میکند.
اختلالات ادراری: تربچه خاصیت ادرارآوری دارد، و میزان ادرار را افزایش میدهد. آب تربچه برای درمان التهاب و سوزش ادرار استفاده میشود. همچنین کلیه را تمیز میکند و عفونت کلیهها و سیستم ادرار را از بین میبرد. و به طور کلی به رفع اختلالات سیستم ادرار کمک میکند.
کاهش وزن: تربچه به دلیل فیبر بالایی که دارد، به سرعت معده را پر میکند و احساس سیری ایجاد میکند بدون اینکه کالری زیاد به بدن برساند و انتخاب خوبی برای افرادی است که میخواهند وزن کم کنند.
سرطان: تربچه سمزدای بسیار خوبی است و سرشار از ویتامین C، اسید فولیک و آنتوسیانین است و به بهبود انواع سرطان به ویژه سرطان کولون، کلیه، روده، معده و دهان کمک میکند.
اختلالات پوستی: تربچه دارای ویتامینC ، فسفر، روی و بعضی از ویتامینهای گروه B است که برای پوست بسیار مفید هستند. آب موجود در تربچه به مرطوب سازی پوست کمک میکند. مقداری تربچهی له شده را در یک کیسه کتانی قراردهید و بر روی پوست صورت قراردهید.
گزش حشرات: تربچه دارای خاصیت ضدخارش است و درمان مؤثری برای تسکین خارش ناشی از گزش پشه و زنبور است. آب تربچه درد و تورم محل گزش را کاهش میدهد و باعث تسکین آن میشود.
تب: تربچه حرارت بدن را پایین میآورد و التهاب تب را کاهش میدهد. نوشیدن آب تربچه در این حالت بسیار مفید است.
برونشیت و آسم و اختلالات تنفسی: تربچه خاصیت ضدخلط دارد و باعث کاهش خلط سیستم تنفسی از جمله بینی، گلو، نای و ششها حاصل از سرماخوردگی، عفونت و آلرژی میشود.
فواید دیگر: گذشته از فوایدی که در بالا ذکر شد، تربچه متابولیسم را تنظیم میکند، جریان خون را بهبود میبخشد، سردرد، یبوست، اسیدی بود معده، چاقی، تهوع، گلودرد، سرفه، مشکلات گوارشی، سنگ کیسهی صفرا و سوءهاضمه را درمان میکند.
خواص دارویی ریواس
از خواص گیاه ریواس چه می دانید و درباره روش های درمانی با آن چه میزان اطلاع دارید این گیاه چه تاثیراتی می تواند روی بدن ما بگذارد؟چه استفاده هایی در طب سنتی دارد داروهایی که از ریواس تهیه می شوند برای درمان چه مشکلاتی در بدن بکاربرده می شوند
نتیجه یک مطالعه نشان می دهد که مولفه نارنجی رنگ موجود در ریواس باعث از بین بردن سلول های تومور می شود.
این ماده که پاریتین (Parietin) خوانده می شود، می تواند سلول های سرطان خون، ریه و تومورها در سر و گردن را از بین ببرد و در عین حال به سلول های سالم آسیبی نزند.
اهمیت تازه ترین یافته محققان در این است که بسیاری از عوارض جانبی ناتوان کننده شیمی درمانی از تهوع گرفته تا ریزش مو، بر اثر آسیب به سلول های سالم ایجاد می شود.
محققان آمریکایی حین جستجوی مواد شیمیایی مسدود کننده پروتئینی به نام 6PGD که به رشد برخی سرطان ها کمک می کند، موفق به کشف پاریتین شدند.
این پژوهشگران در محیط آزمایشگاه نشان دادند که پاریتین سلول های بیمار را که از یک بیمار مبتلا به سرطان مزمن خون گرفته شده بود، از بین می برد.
براساس نتایج این مطالعه که در مجله «Nature Cell Biology reports» منتشر شده است، پاریتین پس از 48 ساعت نیمی از سلول های سرطانی را از بین می برد.
منبع:هی دکتر دات کام