87

آهن” به عنوان یک ماده غذایی ضروری، وظیفه حمل اکسیژن دربدن را به عهده دارد. آهن یکی از عوامل تشکیل‌دهنده آنزیم‌های متعدد در بدن است، فرم آهن ذخیره شده در بدن انسان به صورت “فریتین” و”هموسیداین”است که دربخش‌های گوناگون بدن انسان از جمله مغز استخوان، کبد و طحال وجود دارد.

گوشت قرمز منبع آهن است و آهن آن در مقایسه با منبع گیاهی به خوبی جذب بدن می شود. رژیم های حاوی حبوبات، سبزیجات به ویژه اسفناج، نان گندم نیز  میزان آهن لازم بدن را تامین می کنند.

کارشناسان تغذیه توصیه می کنند ماهی یا مرغ را به جای گوشت قرمز استفاده، و غذاهای گوشتی را با لوبیا، ماکارونی و برنج همراه کنید.

انواع گوشت‌ها، جگر و بعضی از محصولات کشاورزی مانند انواع حبوبات دارای آهن هستند. البته  آهن انواع گوشت قابل جذب‌تر است.

غذاهای غنی از آهن

جگر و سایر گوشت‌ها

غذاهای دریایی

خشکبار مانند زردآلو، آلو و کشمش

مغزها و لوبیاها

سبزیجات سبز برگی مانند اسفناج و بروکلی

ملاس تیره

غلات کامل

نان‌ها و غلات غنی شده با آهن

برای جذب بهتر آهن :

همراه غذا ، سبزی خوردن و سالاد مصرف کنید .

بعداز غذا میوه تازه بخورید.

ازنوشیدن چای یا قهوه ازیک ساعت قبل و تا دو ساعت بعداز خوردن غذا خودداری کنید.

تا حد امکان مصرف ادویه ، نمک و شکر را کم کنید.

اگر مشکلات دندانی دارید با استفاده ا زخرد کردن و یا رنده کردن ، سبزی ها و میوه های خام را مصرف کنید.

تغذیه مناسب به معنای صرفه هزینه زیاد نیست ، مهمترین اصل برای جلوگیری از کمبود مواد غذایی رعایت تنوع درخوردن مواد غذایی از هر چهار گروه است.

مطالب مرتبط :

پاسخ دهید