14

شاید در منزل قصد درست کردن خمیر نان پیتزا یا باگت را داشته باشید و خمیر نان ور نیاید !! در این مطلب دلیل ور نیامدن خمیر نان را بررسی میکنیم.

* آرد گندم حاوی گلوتن و پروتئین است که به نان ساختار می دهد. میزان زیاد ملاس، شکر قهوه ای، میوه و آب میوه حاوی اسیدها مانع فعالیت گلوتن می شود.

* وقتی مایه خمیر را به جای آب در شیر حل کنید.

* ممکن است دمای مواد مایه خیلی سرد یا خیلی گرم بوده است.

* اندازه گیری نادرست مواد.

* مواد کیک یا شیرینی خیلی سرد بوده در حالی که باید به دمای اتاق می رسید.

* خمیر در مکان خیلی گرم یا سرد برای ورآمدن قرار گرفته است.

* شاید علت ور نیامدن خمیر در فر، این بوده است که برای مدت طولانی آن را کنار گذاشته اید تا ور بیاید یا این که میزان گلوتن آن کم است.

*ورز ناکافی خمیر نیز یکی از علت های ور نیامدن خمیر است.

 

اشکالات عمده در تهیه نان

اشکال:
گاهی وقتها نان مزه خمیر مایه میدهد

علتها:
یک علت میتونه گذاشتن خمیر به مدت طولانی در دمای بالا برای ورآمدن باشه,

دوم,استفاده زیاد از خمیر مایه در دستور,سوم,نپخته بودن نان هر کدام از این سه علت میتونه مزه خمیر مایه در نان ایجاد کنه.

اشکال:
بافت نان متخلخل و بوی قوی خمیر مایه به مشام میرسه

علت:
مقدار خمیر مایه به نسبت آرد استفاده شده زیاد بوده.

اشکال:
رویه کمرنگ در نان بعد از پخت

 

علت (ها):
1-نان به اندازه لازم نپخته ,آن را از قالب دربیارین و به مدت 5 تا 10 دقیقه مستقیما روی سینی در فر قرار بدین.
2-دمای فرتون طی مدت پخت خیلی پایین بوده.
گذاشتن نان با حرارت پایین و مدت طولانی در فر باعث خشک شدن نون هم میشه.
3-قالبها در فر خیلی به هم نزدیک بوده اند.

برعکس این حالت, یعنی رویه تیره در نان به علت بالا بودن دمای فر می باشد.

اشکال:
نان از کناره های قالب بالا اومده( اصطلاحا لبریز)

علت(ها):
1-قالب برای خمیر خیلی کوچک بوده.
2-نمک کافی برای کنترل عمل خمیر مایه استفاده نشده.
3-خمیر زیادی تو قالب پف کرده( کمتر از این مدت کافی بوده).

اشکال:

رویه زبر و ضخیم در نان

علت ها:
1-مقدار آرد استفاده شده زیاد بوده.
2-دمای فر طی مدت زمان پخت خیلی پایین بوده و چنین رویه ای ایجاد شده.

منبع : www.delgarm.com
مطالب مرتبط :

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.